Evet arkadaşlar. Sorunum tam olarak bu boştayken freni pompalıyorum araç her freni pompaladığımda sarsıntıya biniyor rolanti dalgalanıyor ve istop ediyor. Ayrıca sabahları araç tek marş almıyor. Aküm 72'lik. 2,3 marşta alıyor. Ayrıca bazen jikleye geçmiyor. Jikle bildiğiniz gibi otomatik bunlarda.
top of page
Bu özelliği test etmek için sitenizi ziyaret edin.
1993 Model Tofaş Şahin aracında frene bas çek yapınca rolanti dalgalanması ve istop etmesi.
1993 Model Tofaş Şahin aracında frene bas çek yapınca rolanti dalgalanması ve istop etmesi.
7 yorum
Yorumlar (7)
bottom of page
Westinghouse ile emme manifoldu arasındaki hortumda bir deformasyon varsa, kesinlikle orijinal hortum almanız gerekmektedir. Yan sanayi hortumlar, vakum ve ısıya maruz kaldıklarında büzüşerek kemikleşiyor. Eğer yok ise hortumun her iki ucuna da kelepçe takmanız gerekiyor.
Hocam fren hortumu katlanmış olabilir o kalın hortum varya o işte onu değiş bence
Bu sorunun aküyle gln alakası yok fren merkezin hava alıyor senin hızlı giderken boşa fln alınca stop ediyordur araban muhtemelen yada devir çok düşüyordur
Bu sorun genellikle gaz ayarı ile karşımıza çıkıp, gaz ayarını bir tık açınca oynayınca rölanti sabit konumda kalabiliyor. Tam olarak sorun neyden veya sorun mu ya da çözümü bu şekil mi bilmiyorum ama araştırma sonucunda bunu biliyorum ben
Westing House denen parça emme manifoldundan aldığı vakumun gücüyle fren pedalında basıldığında ana fren merkezine daha yüksek bir basınç uygulatarak sürücünün fren pedalına uygulaması gereken kuvveti azaltıp daha iyi bir fren konforu sunar. Videoda üyemiz frene basınca araçta tekleme sorunu oluyor. Bu da Westing House ve onu besleyen sistemde bir problem olduğunu gösteriyor.
1- Westing House ile emme manifoldu arasındaki hortumda bir deforme olabilir
2- Westing House ile emme manifoldu arasındaki hortumun ucuna takılı ve Westing House takılı olan sibopta bir sorun olabilir.
3- Westing House'un kendisinde bir problem olabilir. Tofaş Kuş Serisi araçlarda eğer kurtarıyorsa Westing House'un içi açılarak tamir takımı değiştirilebilir. Ancak Westing House'un kabuk kısmı çürümüş delinmiş veya zarar görmüş ise Westing House'un komle değiştirilmesi gerekebilir.
Dipnot: Westing House'un piyasada çok ya da yaygın olmayan ama bilmenizi istediğim diğer bir adı da Fren Servosu'dur.